JUST NYT

Tälle sivulle päivitän aika ajoin ajankohtaisia kuulumisiani.

Jokainen meistä vaikuttaa Etiopiassa

23-05-2019

Olin alkuvuodesta Etiopiassa. Reissu oli osa ulkoministeriön toimittajille tarjoamaa Kehitysakatemiaa. Meitä oli 11 journalistia eri puolilta maata. Ensin ulkoministeriön asiantuntujat kouluttivat meitä kehitysavun nykytilasta, tuloksista ja trendeistä. Sitten lensimme viikoksi Etiopiaan katsomaan hankkeita, vierailemaan Afrikan unionin päämajassa ja YK-toimistoissa. Oli ilo huomata, että suomalaisten verovaroilla kustannetuilla hankkeilla on paljon hyviä vaikutuksia köyhyyden vähentämisessä. 

Kirjoitan reissulta kuusi erilaista juttua erilaisten yleisöjen lehtiin. Maarekisteröintijuttu jo ilmestyi HS:ssa ja opetussektorin uudistus Opettaja-lehdessä. Seuraavaksi on luvassa Glorian ruoka ja viini -lehden injera-artikkeli ja luovan luokan kuvareportaasi Maailman kuvalehteen... Joskus yhdessä ainoassa viikossa voi nähdä enemmän kuin monen kuukauden aikana työhuoneella.

Ihmiset ovat parasta

17-05-2018

Tätä minä toimittajan työssä rakastan. Uusien ihmisten kohtaamista, haastattelemista ja kirjoittamista.

Olen alkanut tehdä journalismin lisäksi myös videoita ja viestintää, mutta ihmisten haastattelemisessa pätevät samat periaatteet. Kaikki lähtee luottamuksellisesta kohtaamisesta, oikein valituista kysymyksistä ja ennalta mietitystä näkökulmasta. Haastattelupäivä on aina paras päivä.

Iso kiitos rahoittajille!

05-03-2018

Kun on liekeissä, oma idea tuntuu maailman tärkeimmältä. Kiitos Koneen säätiön apurahan, työryhmämme suunnitelma ihmisten karkotuksia käsittelevästä tapahtumasarjasta toteutui. Saimme porilaisnuoret teatteriin, pysäytimme elokuvayleisöä ja kohtasimme monta järkyttynyttä ihmistä.

Kirjoitin jälkipyykkinä blogin: https://koneensaatio.fi/uutinen/jakautuuko-suomi-valokeilassa-ihmisen-karkotus/

Ota ihmeessä yhteyttä niin jutellaan lisää!


 Kaisa Viitanen
 
 sähköposti: kaisaxviitanen(at)gmail.com
 
 puhelin: +358 400 408 503

Arkisto

Voitto tuli!

10-03-2017

Onpa onnellinen olo. Visuaalisen journalismin palkinto luovutettiin eilen, 9.3.2017, Karkotetut-projektillemme. Tuntuu hyvältä, että epäinhimilliset palautukset saavat huomiota. Niissä riittää korjattavaa.

Kirja on painossa!

02-08-2016

Kuukauden kuluttua monen vuoden aherrus valmistuu ja Karkotetut-kirjamme ilmestyy. Syyskuussa on myös näyttely HAM-museossa ja seminaari Eurooppa-salissa. Paljon tärkeää asiaa.

Syyskuu jo mielessä

07-05-2016

Luvassa on kirja karkotetuista, seminaari siirtolaisuudesta, näyttely HAM-museolla ja paljon muuta, kunhan tiimimme (tutkija Niina Vuolajärvi, kuvaaja Katja Tähjä ja teatterintekijä Elina Izarra) saa työt valmiiksi.

Seuraavat juttuni

10-12-2015

Onko kehitysvammaisella oikeutta palkkaan? Miksi juuri Amsterdam on valittu Euroopan ensimmäiseksi jakamistalouden kaupungiksi? Näistä syntyy seuraavat juttuni.

Kuka saa jäädä, kuka lähtee?

04-08-2015

En malta odottaa, että karkotetuista siirtolaisista kertova tietokirjamme valmistuu. Vielä viimeinen kenttämatka ja Karkotetut on loppuviilausta vailla.

Tarinoita tulossa!

26-02-2015

Taas on toimittajalla näpit monessa sopassa. Työn alla on tarinoita osteopatiasta, säilöönottokeskuksesta, kodista ja sen puutteesta. Ja vielä pitäisi keskusta kukittaa!

Uudelle työhuoneelle!

07-11-2014

Olen niin iloinen! Tammikuussa aloitan uudella työhuoneella, Helsingin Punavuoressa osoitteessa Merimiehenkatu 41. Tulkaahan kahville!

Näppis kutsuu

28-07-2014

Syksyn lähestyessä ajatukset siirtyvät töihin, äitiysloma lähenee loppuaan... Lehtijuttuja, kursseja ja kirjantekoa luvassa. Kiva nähdä taas työkavereitakin!

Kursseja, kursseja!

04-04-2014

Valmistaudun vetämään Järjestöviestijän kirjoitusklinikka -kursseja yhdessä Heidi Korvan kanssa. Viime syksynä alkaneet inspiroitumiskurssit kuuluvat viestintätoimisto Communikén monipuoliseen tarjontaan.

Esittelyssä: Afrikan rikkaat

11-10-2013

Juuri ilmestyneessä Vihreässä Langassa on valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa tekemäni reportaasi Ghanan rikkaista. Hikinen reissu, mutta kannatti tehdä!

Uusia juttuja!

18-08-2013

Pitkästä aikaa Lehtijutut-sivulle tallennettu lisää artikkeleita. Käy kurkistamassa!

Kesä on täynnä jutunjuuria

28-06-2013

Hollanista Suomeen palattuani innostuin romanikulttuurista, minikoon kesäkodeista ja hyväntekeväisyyden uusista muodoista. Samalla suunnittelen reissua kuumaan Kosovoon...

Terveisiä Amsterdamista!

25-04-2013

On taas se aika vuodesta, kun Hollannin matkajutut ilmestyvät suomalaislehtiin. Maku, Mondon Ruoka, Divaani, Olivia, Me Naiset...

E-kirjamme ilmestyi!

09-01-2013

Nyt se on totta! Undocumented Lives eli englanninkielinen iPad-versio Paperittomat-kirjastamme on ilmestynyt. Kiitos kääntäjä Annira Silver, graafikko Piia Aho ja tekninen toteuttaja Kristian Jokela.

Voit ostaa kirjan iTunesista. Katso linkki tuosta etusivun tekstistä tai Paperittomat-sivulta.

Suomi-palkinto yllätti!

13-12-2012

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki palkitsi 10.12. meidät Katja Tähjän kanssa Suomi-palkinnolla!

"Haluamme, että jatkatte työtänne. Se on tärkeää", raati kirjoitti. Olen niin otettu ja kiitollinen. Nöyrä olo ja hyvä mieli.

Uusia juttuja!

14-10-2012

Vilkaisepa Lehtijuttuja-sivulle. Siellä on uusimpia artkkeleita tältä kesältä ja syksyltä. Oma suosikkini on et-lehden Ikkunatähdet, upeita naisia!

Terveisiä Islannista

17-09-2012

Palasin juuri huikealta työreissulta Islannista. Saaliina on asiaa Islannin isistä, Raykjavikin menosta, kulinarismin keitaista ja vuoriston hilljaisuudesta. Vetäydynkin tästä kammioon naputtamaan.

Kuumia kesäsuunnitelmia

04-07-2012

Päätimme sittenkin julkaista Undocumented Lives -e-kirjan vasta keskieurooppalaisten kesälomien jälkeen syyskuussa.

Nyt on aika suunnata kesä-Suomeen, saaristoon ja Itä-Suomen vaaramaisemiin. Uusia tarinoita luvassa! Ja lomaa!

Undocumented Lives

09-04-2012

Uuttera työryhmä ahertaa nyt kovasti, jotta Paperittomat-kirjan englanninkielinen versio Undocumented Lives olisi toukokuussa valmis kaikkiin sähköisiin kirjakauppoihin...

Tänä keväänä

02-03-2012

Tänä keväänä etsin kuvauksellista asuntolaivaa Amsterdamista, lähden Länsi-Afrikkaan ja tuppaudun vauvojen päiväkotiin.

Uusia tarinoita on tulossa!

Tervetuloa upouusille sivuilleni!

16-02-2012

Olen tavattoman iloinen, että vuosien haave omista nettisivuista on nyt toteutunut!

Siskoni Anna "Hipi" Viitanen on ahertanut tovin jos toisenkin näitä sivuja suunnitellessaan ja toteuttaessan, ja nyt työ on valmis.

Iso kiitokseni Hipille!

Copyright © 2019 Kaisa Viitanen