Onpa onnellinen olo. Visuaalisen journalismin palkinto luovutettiin eilen, 9.3.2017, Karkotetut-projektillemme. Tuntuu hyvältä, että epäinhimilliset palautukset saavat huomiota. Niissä riittää korjattavaa.
Kuukauden kuluttua monen vuoden aherrus valmistuu ja Karkotetut-kirjamme ilmestyy. Syyskuussa on myös näyttely HAM-museossa ja seminaari Eurooppa-salissa. Paljon tärkeää asiaa.
Luvassa on kirja karkotetuista, seminaari siirtolaisuudesta, näyttely HAM-museolla ja paljon muuta, kunhan tiimimme (tutkija Niina Vuolajärvi, kuvaaja Katja Tähjä ja teatterintekijä Elina Izarra) saa työt valmiiksi.
Onko kehitysvammaisella oikeutta palkkaan? Miksi juuri Amsterdam on valittu Euroopan ensimmäiseksi jakamistalouden kaupungiksi? Näistä syntyy seuraavat juttuni.
En malta odottaa, että karkotetuista siirtolaisista kertova tietokirjamme valmistuu. Vielä viimeinen kenttämatka ja Karkotetut on loppuviilausta vailla.
Taas on toimittajalla näpit monessa sopassa. Työn alla on tarinoita osteopatiasta, säilöönottokeskuksesta, kodista ja sen puutteesta. Ja vielä pitäisi keskusta kukittaa!
Olen niin iloinen! Tammikuussa aloitan uudella työhuoneella, Helsingin Punavuoressa osoitteessa Merimiehenkatu 41. Tulkaahan kahville!
Syksyn lähestyessä ajatukset siirtyvät töihin, äitiysloma lähenee loppuaan... Lehtijuttuja, kursseja ja kirjantekoa luvassa. Kiva nähdä taas työkavereitakin!
Valmistaudun vetämään Järjestöviestijän kirjoitusklinikka -kursseja yhdessä Heidi Korvan kanssa. Viime syksynä alkaneet inspiroitumiskurssit kuuluvat viestintätoimisto Communikén monipuoliseen tarjontaan.

Juuri ilmestyneessä Vihreässä Langassa on valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa tekemäni reportaasi Ghanan rikkaista. Hikinen reissu, mutta kannatti tehdä!

Pitkästä aikaa Lehtijutut-sivulle tallennettu lisää artikkeleita. Käy kurkistamassa!
Hollanista Suomeen palattuani innostuin romanikulttuurista, minikoon kesäkodeista ja hyväntekeväisyyden uusista muodoista. Samalla suunnittelen reissua kuumaan Kosovoon...
On taas se aika vuodesta, kun Hollannin matkajutut ilmestyvät suomalaislehtiin. Maku, Mondon Ruoka, Divaani, Olivia, Me Naiset...
Nyt se on totta! Undocumented Lives eli englanninkielinen iPad-versio Paperittomat-kirjastamme on ilmestynyt. Kiitos kääntäjä Annira Silver, graafikko Piia Aho ja tekninen toteuttaja Kristian Jokela.

Voit ostaa kirjan iTunesista. Katso linkki tuosta etusivun tekstistä tai Paperittomat-sivulta.
Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki palkitsi 10.12. meidät Katja Tähjän kanssa Suomi-palkinnolla!

"Haluamme, että jatkatte työtänne. Se on tärkeää", raati kirjoitti. Olen niin otettu ja kiitollinen. Nöyrä olo ja hyvä mieli.
Vilkaisepa Lehtijuttuja-sivulle. Siellä on uusimpia artkkeleita tältä kesältä ja syksyltä. Oma suosikkini on et-lehden Ikkunatähdet, upeita naisia!
Palasin juuri huikealta työreissulta Islannista. Saaliina on asiaa Islannin isistä, Raykjavikin menosta, kulinarismin keitaista ja vuoriston hilljaisuudesta. Vetäydynkin tästä kammioon naputtamaan.
Päätimme sittenkin julkaista Undocumented Lives -e-kirjan vasta keskieurooppalaisten kesälomien jälkeen syyskuussa.

Nyt on aika suunnata kesä-Suomeen, saaristoon ja Itä-Suomen vaaramaisemiin. Uusia tarinoita luvassa! Ja lomaa!
Uuttera työryhmä ahertaa nyt kovasti, jotta Paperittomat-kirjan englanninkielinen versio Undocumented Lives olisi toukokuussa valmis
kaikkiin sähköisiin kirjakauppoihin...

Tänä keväänä etsin kuvauksellista asuntolaivaa Amsterdamista, lähden Länsi-Afrikkaan ja tuppaudun vauvojen päiväkotiin.

Uusia tarinoita on tulossa!

Olen tavattoman iloinen, että vuosien haave omista nettisivuista on nyt toteutunut!

Siskoni Anna "Hipi" Viitanen on ahertanut tovin jos toisenkin näitä sivuja suunnitellessaan ja toteuttaessan, ja nyt työ on valmis.

Iso kiitokseni Hipille!

Copyright © 2018 Kaisa Viitanen